Неделя,

Нинова: Лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ

От: Стандарт -
135
Нинова: Лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ
A
A
A

"ГЕРБ е напълно изчерпан, те нямат капацитет да променят нещо. През тези четири години БСП показа, че може да се бори с тежки зависимост и задкулисие, че можем да скъсаме със скритите договорки. Голяма част от обществото иска промяна, а БСП вече е показала, че може да направи тази промяна". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ.

Според нея единствената партия, която може да промени управлението в България, е БСП. "Ние сме автентичната опозиция", каза Нинова.

По повод разговорите, които социалистите инициираха с други партии за провеждане на честни избори, Нинова заяви, че в сегашните извънпарламентарни партии има хора, които са били част от модела от последните години.„Когато бяхме категорична опозиция и не се съгласихме да бъдем част от този модел, тези хора бяха от другата страна. Вярвам в паметта на хората, за да разпознаят автентичната опозиция”, заяви тя.Ние протегнахме ръка не за коалиция, не за управление, а за честни избори. Това е в основата на държавността. Беше важно да го направим, за да върнем доверието на хората, че техният глас ще бъде зачетен.Уви, не се прояви политическа мъдрост. За такова решение се иска държавническо мислене”, каза още Нинова.

 „За ГЕРБ силата през всички тези години е разделението и противопоставянето. Няма протест, който да не е бил разделен и противопоставен. Така беше с тютюнопроизводителите, така беше с майките, с лекарите на първа линия. Нашата сила е в обединението", посочи Нинова.

"Гигантска манипулация и лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ", подчерта председателят на партията. 

"В нечии глави се върти желанието за голяма коалиция с ГЕРБ. Ако се проведе допитване с кого да управляваме след изборите, 99,99% от партийните структури ще кажат - никога коалиция с ГЕРБ! Допитването в партията ще даде един-единствен резултат - никога коалиция с ГЕРБ! От този резултат някои в БСП се страхуват и затова няма да искат такова допитване да бъде проведено, обясни тя вътрешно-партийните настроения".

За отношенията си с президента Радев Нинова заяви, че не е била изненадана от изявлението на президента, с което той обяви самономинирането си за втори мандат. За тези четири години, каквото ние кажем за някои закони, след това президентът го връща като вето. Нямаме разминаване в политиките с президента. Няма война между нас. Ние сме на едно мнение с президента, че за президентските избори ще решаваме след парламентарните", каза Нинова.

"Не обвързвам резултатите от парламентарните избори с президентските избори. Сега не е времето да говорим за президентски избори. В момента издигаме кандидати за депутати, а не за президент. Прекалено се засили тази манипулация, с която се прави опит да се отнема алтернативността на БСП", посочи лидерът на БСП.

Тя коментира, че кампанията тръгва с интриги, а не с това кой какво предлага. "Ето, темата за бедността, защо не говорим за увеличаващото се неравенство. Имаме предложение как да решим този проблем. През данъчната политика могат да се смекчават неравенствата", обясни Нинова.

Тя настоява да се промени концепцията на българското здравеопазване.

"В сферата на образованието се наливат много средства, но никй не обръща внимание на съдържанието на образованието, какво учат нашите деца.

Държавата е абдикирала от образованието, дала е на частни колективи да пишат учебниците. Ние искаме държавата да прави учениците, да не се подменя историята, да не се изключват българските класици", заяви още Нинова.

Тя каза, че в БСП не е поставен въпросът кой да е премиерът, ако БСП спечели изборите - това ще се решава след изборите.

По въпроса за Северна Македония заяви, че страната не може да стане член на ЕС за сметна на националните интереси на България.

За Навални Нинова подчерта, че това е вътрешен проблем на Русия.

За АЕЦ "Белене" - да, да се развива ядрената енергетика  в България.

"Срутището ГЕРБ продължават да ни теглят надолу, трябва да го спрем - това е ключовият въпрос за България", подчерта лидерът на БСП.

Според нея някои хора в БСП работят за загуба на изборите, за да търсят реванш.

Нинова заяви, че в БСП има вълна за прием на нови членове. За няколко месеца са издадени над 1000 електорнни членски карти. "Това ме радва", посочи червеният лидер.

"До 4 април трябва да дадем надежда и вяра на хората, че промяната е възможна, да спрем страха от третата вълна на пандемията, да дадем самочувствие на българите и те да излязат да гласуват свободно и без страх - това е голямата цел на България - честен вот и промяна!", е призивът на  председателя на БСП към избирателите.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com