ГЕРБ готви изненада в листите за Бургас

Размествания и в челната петица в Пловдив

ГЕРБ готви изненада в листите за Бургас | StandartNews.com

 

Вместо бившия министър на екологията Ивелина Василева, начело на листата на ГЕРБ в Бургас най-вероятно ще застане един от най-активните депутати – Тома Биков. Това предава Bulgaria ON AIR. Така бургазлията, който бе на 4 място в столичната листа на 24 МИР на изборите преди 4 години, сега се готви за водач в родния си край.

Според медията спортният министър Красен Кралев ще оглави листата в Русе, не във Варна.

По традиция в София се очаква два от микрорайоните в София да водят Бойко Борисов и Томислав Дончев. Този път премиерът е начело на листата на партията и в Пловдив. Във Варна и Велико Търново кандидатът на ГЕРБ се очаква да е министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който не е член на партията.

В Добрич - водач ще бъде социалният министър – Деница Сачева. Няма изненади в Пазарджик, Стара Загора, Кърджали и Смолян, където ГЕРБ отново залага на Екатерина Захариева, Красимир Вълчев, Цвета Караянчева и Даниела Дариткова. Под въпрос остават основни градове в страната като Благоевград, Плевен, както и 24-и избирателен район в София, където все още не е ясно кои ще са водачите на листите на ГЕРБ.

Размествания се гласят и за челната петица в листата на ГЕРБ в Пловдив, пише Пловдив прес. Според сайта най-вероятно тя ще води от Борисов, но след него се нареждат бившият кмет Иван Тотев, Вежди Рашидов, зам.министърът на културата Амелия Гешева и Спас Гърневски. Това било подреждането след приключването на местните номинации.

Очаквано най-много номинации има лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов – над 300, следва градският председател Иван Тотев. ВНа изборите през 2017-а веднага след него беше Менда Стоянова, която има доста номинации и този път, но се твърди, че тя нямала желание отново да е депутат. Бившият кмет Спас Гърневски, който сравни Борисов със Стамболов, събрал немалко номинации и избираемото място се смята за гарантирано.

Дани Каназирева няма номинации от партийните членове, не но е изключено да бъде включена в листите на избираема позиция. Това обаче ще стане ясно след разглеждане на номинациите от Изпълнителната комисия на ГЕРБ и след личното одобрение от Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай