Джейхан Ибрямов: Трябва нов модел на управление

Липсата на диалог е проблем за българската политика

Джейхан Ибрямов: Трябва нов модел на управление | StandartNews.com

 

„Поканих водачите на парламентарно представените партии на диалог за Търговище, за това как да преборим COVID кризата, която върлува, за различни инфраструктурни проекти, за бъдеще на земеделието, но проблемът на българската политика е липсата на диалог. Рестартът на държавността изисква да се смени в нов начин и модел за правене на политика, смяна на чипа, на модела на управление, смяна и на хардуера. Необходимо е връщане към нормалността както е в европейските държави“, заяви водачът на листата на ДПС за Търговище Джейхан Ибрямов по Би ти ви.

На въпрос с кого биха се коалирали, Ибрямов заяви: „С никого коалиция, но не казвам никога с никого. Затова говорим за нов принцип за правене на политика, нов модел на управление, ясна експертиза, професионалисти и кабинет, който да даде перспективи, решения и възможности за развитие на страната и здравето на нацията“, допълни той.

Не виждам някакво влияние на Пеевски върху ДПС, когато имаме доказателства, че е извършил някакви нарушения и престъпления, партията ще се разграничи от него, каза Ибрямов. ДПС винаги сме били последователни. Ние сме българска либерална партия. Осланяме се на принципа: невинен до доказване на противното. Без доказана вина и ясни доказателства, не можем да предполагаме, че някой е виновен.

Когато имаме доказателства, че г-н Пеевски е извършил някакви нарушения и престъпления, партията ще се разграничи от него. На този етап не виждам никаква причина ние да променим нашата позиция. Не искаме да променяме този принцип заради някой си. На предположения с недоказан характер няма да дам някакъв отговор. По негово желание г-н Пеевски се оттегли от политическия живот, заяви Ибрямов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай