ДПС: Продукти с марката Родопи са бъдещето на Смолян

Трябва нова стратегия за развитието на региона, ние я имаме, каза водечът на листата на ДПС Хайри Садъков

ДПС: Продукти с марката Родопи са бъдещето на Смолян | StandartNews.com

Трябва да се погледне сериозно върху развитието на икономиката в Смолянско, където стандартът на живот на хората от областта е по-нисък. Това заяви водачът на листата на депутатите на ДПС за Смолян Хайри Садъков. Според него причината е, че в региона се развива само икономика, свързана с добивна промишленост и преработване на добити суровини.

От ДПС предлагаме нов стратегически подход за развитие на региона, основан на природните дадености, при които ще се произвежда краен продукт със собствена марка, носеща послания, гаранция и имиджа на Родопа планина, ще се предлага туристически продукт, характерен за Родопите, добави той.

Във фокуса на депутатите от ДПС ще е свързаността на област Смолян във всичките й аспекти  Осносно пътната свързаност като инфраструктура, необходими са инвестиции, за да бъде областта и региона отворен, достъпен и благоприятен. За социалната инфраструктура е направено доста, но и много предстои.  Условията на живот в планината в сравнение с останалата част от страната са много по-различни, понякога и по-сурови. Това трябва да се има предвид, когато правим политика за Родопите и областта, добави кандидат-депутатът.

Според него приоритетно трябва да се акцентира върху стратетията за среда за младите хора, икономиката и природните дадености.

ДПС показва много добър подход в подготовката на стратегии, в реализацията на планове на управление. Показахме изпреварващо развитие спрямо други региони на страната, затова сме убедени, че имаме правилния подход като партия“, каза Хайри Садъков.

Той припомни, че ДПС вече е подготвила своя програма за ускорен растеж и развитие, основана изпреварващо на Зеления пакт на Европа, каза Садъков. Това е бъдещето и на България, и на Европа“, категоричен е той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай