Понеделник,

ДПС: Когато е трудно в държавата, въвеждаме ред

От: СТАНДАРТ -
263
ДПС: Когато е трудно в държавата, въвеждаме ред
A
A
A

„В края на 80-те, когато беше трудно в страната, дойде нашият ред да въведем ред. Свалихме  комунистическия режим и докарахме демокрацията в страната. Зададохме посоката за развитие на страната  през 90-те години, като казахме, че мястото на България е в Европа, но пътят минава през Босфора. През 2004, когато участвахме във властта, България стана член на НАТО. 2007 година, когато участвахме във властта, влязохме в ЕС.  Така се случва - когато е трудно в държавата, идва ред на ДПС за да се  нормализират нещата.“ Това заяви лидерът на ДПС в с. Нова махала, където бе за да подкрепи листата на ДПС за Пазарджик. Водач на листата е Искра Михайлова, следвана от областния председател Юмер Хамза  и Сергей Кичиков.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС: НЕ на мутризацията и герберизацията

Карадайъ бе категоричен: „Когато става трудно, търсим майстори, а майсторите сме ние от  ДПС. Вече е време да въведем ред в страната за това сме казали рестарт на държавността“.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ сподели и своите опасения от модела на управление на страната. „В демократичните държави има Конституция и тя се спазва, има закони и те се спазват, има институции съгласно  Конституцията, има държавни органи съгласно законите на страната. Но по мутренския модел няма нищо, достатъчно е една джипка с един Бойко. Това е мутризация на политиката”, каза Карадайъ. И сподели, че се наблюдава и друго явление - герберизация на държавния апарат. „Това означава, че ГЕРБ се опитват да превърнат всички държавни органи в техни партийни офиси, а държавните служители чрез държавен ресурс се опитват да ги превърнат в партиен слугинаж“, категоричен бе председателят на ДПС.

 „С номер 9 да кажем на стоп на мутризацията на политиката и на герберизацията на държавния апарат и държавните  органи и служители, да работят в услуга на хората“, призова Карадайъ.

Екипът на Централния лъч на ДПС подкрепи кандидатите за народни представители от област Пазарджик и партийните структури в гр. Пещера, с. Нова махала, с. Фотиново, гр. Ракитово и гр. Костандово.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com