Неделя,

Доц. Николай Цонков: Важно е да се помага на джипитата

От: СТАНДАРТ -
219
Доц. Николай Цонков: Важно е да се помага на джипитата
A
A
A

Доц. Николай Цонков, който е кандидат за народен представител от „БСП за България“ в 25 МИР, дари средства за закупуването на ЕКГ-апарат за нуждите на двама педиатри. Той ще се ползва от пациентите на д-р Светла Якова и на д-р Елена Ценкова, които са общопрактикуващи лекари в столичен медицински център.

„Важно е да се помага и на лекарите, които са част от доболничната помощ. Заради пандемията от КОВИД-19 редица други смъртоносни болести останаха извън фокуса на вниманието. Това може да има фатални последици за живота и здравето на хората. Статистиката за пациентите със сърдечно-съдови заболявания у нас е стряскаща“, каза Цонков.

Медицинските специалисти благодариха на кандидата за народен представител за грижата и  съпричастността към работата и проблемите им.

ЕКГ- апаратът се използва за запис на електрическата активност на сърцето. Това е основен метод за диагностика на редица сериозни заболявания, като инфаркт, хронична исхемична болест на сърцето, вродени и придобити ритъмни нарушения, структурни промени на сърцето, обременяване на сърдечни кухини при клапни пороци и хипертония.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com