Демократична България готова за най-тежките ресори във властта

Това са енергетика, околна среда, земеделие и финанси

Демократична България готова за най-тежките ресори във властта | StandartNews.com

Демократична България е готова да приеме най-тежките ресори в управлението - енергетика, околна среда, земеделие и финанси. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Владислав Панев, кандидат-депутат от "Демократична България", съпредседател на Зелено движение. За него реформите в тези направления ще донесат голям успех за България през следващите години.

Според Панев е логично трите партии на протеста да участват в едно бъдещо управление, но ако имат мнозинство, така че да не се търси подкрепа от други политически субекти.

"България от доста време е в капана на средните доходи. Основното нещо за просперираща държава са ефективна администрация, напредничави регулации. Българските бизнес шампиони трябва да са тези, които произвеждат най-добре, изнасят и успяват, а не тези, които имат дебели връзки с управлението", коментира  Владислав Панев.

Според него бързо трябва да се работи по отношение на енергетиката, защото процесите се развиват бързо, а при ефективни и навременни действия проблемните въглищни централи могат да се превърнат в българската "силициева долина".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай