Бунт в БСП заради листите. Лавина от отводи

Напрежение в Столетницата заради листите

Бунт в БСП заради листите. Лавина от отводи | StandartNews.com

Огромно напрежение в БСП заради спуснатите от „Позитано” 20 водачи на листи. Ожесточена битка, самоотводи и словесни престрелки имаше в столицата и на много места в страната, сред които Пловдив, Перник и Смолян. Какви са причините?

Две знакови лица на левицата в Перник - председателят на Областния съвет Валентин Петков и на общинския съвет Стефан Кръстев, няма да участват в предстоящите избори. Самоотвод направи и народният представител Любомир Бонев. Причината - при подредбата на листата не е потърсено мнението на местната организация. За водач в нея бе избран депутатът от София Стоян Мирчев.

"Липсата на комуникация между националното и местното ниво, непопадането ми в листите е личен акт, но всичко това е продиктувано от това - липсата както с общински, така с областен председател на партията, така и с всички останали членове", заяви Любомир Бонев от БСП-Перник.

Петима председатели на районни организации на БСП в Пловдив също се отказаха от участие в листата, под предтекст, че имат ангажименти в местния парламент. Те бяха от хората, обявили се в защита на дългогодишния лидер на левицата в града Георги Гергов, който беше отстранен по устав от ръководството.

Близката до Гергов - Теодора Халачева, събра най-голяма подкрепа в града, но остава трета в листата, след Корнелия Нинова и проф. Иво Христов. Според дългогодишния зам.-председател на партията Димитър Дъбов именно в Перник и Пловдив столетницата е с дълбоки традиции.

"Тези места, в които партията 130 години е акумулира най-големите си ресурси, сега не са съгласни с ръководството, защото там традициите са такива, че не се робува на това, което им е наредено, а се опитват да мислят и разсъждават правилно", коментира Дъбов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай