Бързо и спокойно преброяване на вота в "Арена Армеец"

Вместо с огромни чували с бюлетини, този път членовете на секции пристигнаха с флашки от машинното гласуване

Бързо и спокойно преброяване на вота в "Арена Армеец" | StandartNews.com

Безсънна, но далеч по-спокойна и кратка беше нощта в "Арена Армеец". Обикновено в изборния ден ситуацията в залата е напрегната. Сега обаче работата на всички секционни комисии приключи в малките часове на нощта. Над 1 200 секции предадоха своите документи и резултатите от гласуването, съобщи NOVA.

Вместо с огромни чували с бюлетини, този път членовете на секции пристигнаха в "Арена Армеец" с пликове с флашки от машинното гласуване. Отчитането на вота по този начин, очаквано не доведе до опашки. Между 5 и 10 минути. Толкова бяха необходими на комисиите, за да преминат през преброителните пунктове.

А предаването на протоколите този път беше пред очите на всички.  За първи път представителите на медиите, кандидати на партиите и наблюдателите бяха допуснати вътре в залата, за да проследят от първо лице отчитането на гласовете от вота на столичани.

Емоциите в залата ескалираха за кратко. И то не заради проблеми с броенето, а заради футболните страсти. Тъй като докато предаваха протоколите, членовете на комисиите можеха да гледат и финала на Европейското първенство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай