Азис: Искаме да решаваме проблемите на България

Ще разговаряме с всеки, който припозвана програмата ни за България,каза зам.-председателят на ДПС

Азис: Искаме да решаваме проблемите на България | StandartNews.com

ДПС не просто иска да управлява и да бъде част от управлението, а да участва в решаването на проблемите, натрупани през последните години в България. Това заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали инж. Хасан Азис в интервю за бТВ.

Високите технологии, водородните технологии в производството, чистата храна, чистата вода, чистият въздух и участието на гражданите във вземането на важните решения на страната са постулатите в програмата на ДПС за ускорено догонващо развитие, с която Движението излиза на изборите за нов парламент на 4 април.

ДПС ще разговаря с всички, които припознават тези приоритетите на Движението, подчерта инж. Азис. И допълни, че главният от тях е развитието на България. В момента ние сме най-бедната държава в ЕС, независимо какви успехи изтъкват управляващите, каза зам.-председателят на ДПС.

По повод заричанията на много партии, че няма да си сътрудничат с Движението, инж. Хасан Азис обясни, че тази мантра се повтаря само през последните 4-5 години, откакто в управлението са „националистите и фашистите”. Досега, 30 години, тази мантра не е съществувала, каза Азис и подчерта, че оценката какви са патриотите е дадена от Европа.  ДПС е увеличило своята подкрепа на последните избори с повече от 18%, това означава, че много добре си гледаме своята работа, изтъкна инж. Азис.

След като партиите се позиционират в парламента, ще имаме достатъчно време да намерим допирните си точки, каза инж. Хасан Азис.

Зеленият пакт е един от знаците, които задаваме за следващия период, когато той ще е в основата на икономиката, образованието и голямата промяна, която идва в нашия обществено-политически живот, обясни още Хасан Азис. Целта ни е през периода 2021-2030 г. 40-45 общини, които се управляват от ДПС, да се насочат към проекти за нови производства по зеления пакт, каза Азис. Той изтъкна, че предвидения за България ресурс е немалък - 10-15 милиарда.

Основен акцент в програмата да ускорено догонващо развитие на ДПС е подпомагането на българския бизнес. Винаги и по всяко време ДПС е подпомагало българския бизнес. Като политици нашата цел е да създаваме условия за развитие на българския бизнес, изтъкна още инж. Хасан Азис.

Кърджали е едно от най-малко засегнатите места от пандемията. Но е крайно недостатъчен е броят на ваксинираните, каза кметът на града. И като зам.-председател на Националното сдружение на общините в България отправи призив към управляващите:  „Дайте спешно от информация за ваксините и възможностите за имунизиране, за да са сигурни хората в решението си. Прекият път за информацията на хората е през общините, дайде информация, за да помогнем.”.

Г-н Пеевски е издигнат за кандидат за народен представител от много структури на ДПС в страната от гледна точка на неговата дейност, каза Хасан Азис в отговор на въпрос от Мария Цънцарова. По време на пандемията г-н Пеевски бе един от най-активните хора като подпомагане и дарителска кампания, допълни Азис.

Попитан в Кърджали попът и мюфтията пият ли си кафето, какво казва премиерът Борисов, Хасан Азис отговори: „Попът, кметът и мюфтията си пият заедно кафето. Това е моделът на толерантността в Кърджали, откакто аз съм кмет.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай