Вторник,

Папата в Раковски: Господ е нелечим оптимист (обновена)

От: Стандарт -
1512
Папата в Раковски: Господ е нелечим оптимист (обновена)
A
A
A

"В този момент гласовете ни се сливат и в унисон изразяват пламенното желание за мир: нека мирът се разпространи по цялата земя! В нашите семейства, във всеки от нас и особено по тези места, където толкова много гласове са били заглушени от войната, задушени от безразличие и игнорирани от смазващото съучастие на заинтересуваните групи."

„Трябва да бъдем внимателни, ние сме изпаднали в една култура на прилагателните, на етикетите – този човек е такъв, онзи е онакъв, а Бог не иска това. Всеки човек е личност, това е образ Божи и никакви прилагателни не са необходими“, каза папа Франциск в речта си пред католическата общност в църквата „Св. Архангел Михаил“ в квартал „Секирово“.
Това се отнася и за тези, които се занимават с клюки и сплетни. „Колко лесно до нас стигат клюките, винаги лепваме някакви етикети на хората. Трябва да преминем от културата на прилагателните към културата на съществителните“, посъветва събралите се в храма Светият отец.
Папа Франциск каза, че този, който обича, не си губи времето да се оплаква, той винаги вижда смисъл да прави нещо. „Песимистите никога нищо добро не правят, те рушат всичко, докато любовта винаги отваря вратите“, отбеляза Светият отец.
„Господ е един нелечим оптимист, винаги се стреми да ни води напред, да разчита на нас. Никога не съм познавал някой песимист, който да е направил нещо добро“, добави той.


Всички новини от категория Папа Франциск в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички