Зооинженер стяга Добрич

Управникът Недко Марчев разпуска с агрофитнес

Зооинженер стяга Добрич | StandartNews.com

Зооинженер е новият областен управител на Добрич. Преди седмица премиерът Пламен Орешарски повери житницата на България на Недко Марчев. В регионален план има повече работа и по-малко политика, категоричен е губернаторът, роден под знака на зодия "Овен". Той е добруджанец до мозъка на костите си - роден е в Генерал Тошево. И като хората от този край е свикнал да живее в разбирателство и без конфликти със съседите. Затова при встъпването си в длъжност отсече, че не приема реваншизма и ще съди за хората по това дали добре си вършат работата или не.

Губернаторът е завършил зооинженерство във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора, а след това и магистратура по мениджмънт в Икономическия университет във Варна. Работил е като зооинженер в различни служби и фирми.

В зората на демокрацията започва и политическата му кариера. През 1991 г. е избран за общински съветник в градския парламент на Генерал Тошево. Хората му гласуват доверие и още два пъти. Самият Марчев се определя като консенсусна личност и смята, че опитът му като общински съветник и председател на Общински съвет ще му бъдат от полза в диалога с общини и съветници в областта.

"Това, което ме води и в работата ми, и в партията, е да развивам и работя за това, което ни обединява, а не да задълбочаваме различията си", казва губернаторът. Признава, че е член на БСП, като дори и в трудните години - 1990-1991 г. не е напуснал партията. Категоричен е, че сега не е нито от лагера на Станишев, нито на Първанов, Дончева или Стоилов. Заради това е приел назначението във време на протести.

Именно на отговорност иска да научи и чаровната си дъщеря - Владислава, която наесен ще е четвъртокласничка. Зарязва бизнеса именно с нейното раждане преди 10 години. Днес определя себе си като щастлив човек с двете дами на сърцето си - малката Влади и съпругата му Мими. Обича да си почива най-вече в семейна обстановка и тишина. Сред хобитата му освен агрофитнеса - работа в градината, е и четенето. "В живота си деля нещата на две - добри и лоши. Така е и в литературата и музиката - обичам да чета добри книги от различни жанрове", казва Марчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай