Змиите от Струма плъзнаха по блоковете

Змиите от Струма плъзнаха по блоковете | StandartNews.com

Перник. Змиите, които преди няколко седмици изпълзяха от река Струма на площада в Перник, вече влязоха и в жилищните кооперации. Влечуго се настани във входа на блок 47 на ул. „Рашо Димитров" и изкара акъла на живущите в сградата. Появата й предизвика светкавична евакуация, по-бърза и от тази по време на миналогодишното земетресение. Уплашените хора извикаха спасителния отряд да ги отърве от неканения гост.

Това е водна змия и е защитен вид, отсекли пожарникарите, когато я хванали. Те ще я пуснат отново в реката. Спасителите обаче се чудят как е стигнала до жилищния район в кв. Мошино, след като коритото на Струма е доста отдалечено от блоковете.

Преди броени дни жертва на пепелянка стана 70-годишен пациент на Белодробната болница в града. Болният използвал хубавото време и излязъл да се разходи около стационара. На една от пътеките забелязал странна пръчка и се опитал да я вземе, когато „пръчката" оживяла и змията го клъвнала по ръката. Ухапаният веднага е бил транспортиран в МБАЛ „Рахила Ангелова", но ръката му вече била отекла сериозно.

Медиците обработили раната и му били противозмийски серум. Ден по-късно, след като състоянието на пациента е било стабилизирано, той е бил върнат отново в Белодробната болница, за да продължи лечението си. Ученик пък бе ухапан от змия пред банков клон в Бобов дол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай