Живи статуи в центъра на Русе

Живи статуи в центъра на Русе | StandartNews.com

"Статуи" оживяха в центъра на Русе. Стотици граждани се струпаха да видят шоуто на 24 актьори от театър "Маска" в Букурещ, предаде БГНЕС. Те са гости на Европейската театрална работилница, която се организира от Русенския драматичен театър.

Петминутни спектакли с музика, танц и движение представиха различни теми, свързани с изкуството и историята на Букурещ. Сред героите, които бяха пресъздадени, имаше и образи от операта – като бръснаря Фигаро, или от филмите – Шрек и Алиса. Ангели пък въплъщаваха различни състояния на душата.

Актьорите от театър "Маска" са специализирани в уличния театър без думи. Директорът на трупата Михай Малаймаре, който е и режисьор на спектаклите, разказва, че зад всяко превъплъщение се крие много труд.

"Има случаи, при които час и половина - два стоят неподвижно, без да примигват, без да променят центъра на тежестта на тялото си. Това изисква огромни физически усилия. Тези, които наблюдават една такава жива статуя, е добре да наблюдават начина на гримиране, начина на движение и начина на неподвижност, за да им стане ясно какво точно изразява тя", сподели Малаймаре. Той е много щастлив от поканата към театъра да гостува в Русе и е благодарен на публиката за отзивчивостта и положителната реакция.

Тази вечер русенци ще гледат още едно представление на театър "Маска". Румънските актьори ще представят своята версия на "Ромео и Жулиета" от Шекспир, която отново ще бъде без думи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай