Заврени зетьове се събраха на конгрес

Заврени зетьове се събраха на конгрес | StandartNews.com

Благоевград. Кой с какви душевни и физически травми е от съжителството си с тъщата. Това бе основна точка на конгреса на над 30-те заврени зетьове в обявеното за „Евросело" симитлийско селище Черниче.

В събота вечерта те най-после успяха да си извоюват няколко часа свобода и се повеселиха в местно заведение под мотото „Пролет пукна, ние не". Сбирката им бе планувана още за края на април, но тъщите им забраниха купона заради великденските пости. След като разказаха за перипетиите си, отново си припомниха основните права и задължения.

Проблемът е, че правата са им много малко, а задълженията са твърде много. Като сбъркат, си носят последствията. А тъщите ги гълчат винаги, когато забравят да свършат нещо. Повечето се оплакаха от сърце и душа и поискаха съвети как да действат занапред.

"Само двама, трима се похвалиха, че тъщите им през последната година се държали по-добре с тях. Предупредихме ги много да внимават, на жена вяра да нямат, сигурно им готвят някой капан", заяви председателят на сдружението Николай Кашев.

"Макар и с жените, това са жадувани мигове за нас, защото ги няма техните майки. Затова и почти всички се правят на рибари, за да ги няма вкъщи и да си имат оправдание, че са за риба на реката", обясни Димитър Тръпчев, който е навъртял 52 години като заврян зет в Черниче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай