Затвориха Болата, село се вдига на бунт

Затвориха Болата, село се вдига на бунт | StandartNews.com

Забрана за достъп на автомобили до плажа в залива Болата край каварненското село Българево разбуни духовете на жителите му. Вечерта в последния ден на май българевци се събраха на общоселско събрание, за да умуват по проблема.

Пред "Стандарт" кметът на Българево Георги Георгиев разказа: "Още от средата на миналата седмица има фирма с техника, която събаря съществуващи от много години постройки, които са изоставени. Това не е проблем, дори по-хубаво стана, че са премахнати, защото са опасни. Никой не възразява срещу това. Проблем настана, когато днес бяха поставени два големи тетраедъра на пътя, който води до плажа и залива. Това на практика означава, че ние в Българево останахме без плажа". Селото недоволство от затварянето на достъпа до пясъчната ивица с коли, защото това по думите на кмета му убива и бизнеса.

"Има 20-30 семейства, които се изхранват от рибарство и хората оттам си пускат лодките. Другите пък имат семейни хотели и няма как гостите на хотелите да отидат до плажа, защото пътят е стръмен и е 2 км, за да се върви пеша", казва кметът. Зам.-кметът на община Каварна Ивелина Илиева заяви, че е спрян достъпът с коли до залива, защото в ниското има блато, което се е разпростряло и пътят е заплашен от пропадане. Георгиев пък е потърсил съдействие от областния управител Детелина Николова за среща с екоминистър Ивелина Василева или някой от заместниците й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай