Затварят участъци от бул. „Патриарх Евтимий”

Затварят участъци от бул. „Патриарх Евтимий” | StandartNews.com

От 07.00 сутринта днес се спира движението в два участъка на бул. "Патриарх Евтимий" – там, където се изграждат две нови метростанции.

Трафикът ще бъде пренасочван в двете посоки по бул. "Васил Левски", в участъка от "Граф Игнатиев" посока НДК, и в тунела на НДК двупосочно.

Екипи на Пътната полиция ще контролират и обезпечават безпроблемното преминаване на превозните средства. Експерти напомнят, че е важно водачите да спазват ограниченията, за да не се получават задръствания и конфликти на пътя.

Директорът на дирекция "Транспортна инфраструктура" Васил Начевски обясни, че платната са разделени със стоманобетонни прегради. „Това е за безопасност на движението осигурено, като движението ще се осъществява в дясната страна – посока център, а в лявата страна – посока НДК", допълни той пред bTV.

От столичния Метрополитен очакват новите метростанции да са готови в срок. До края на май 2017 г. се очаква да бъдат изградени покривните плочи на двете метростанции, каза Кирил Зайков зам.-изп. директор на Метрополитен София. Строителството на тунела с тунелопробивната машина, която трябва да премине през двете метростанции, пък ще е готово през лятото на 2019 г.

Специалисти препоръчват да се търсят резервни варианти, ако от днес ви се налага да паркирате в района на булевардите "Патриарх Евтимий" и "Васил Левски".

„Винаги могат да се обадят и на телефон 0 700 13 233, където ще ги уведомим нещо по-конкретно, ако ги интересува. За ползвателите на почасовото платено паркиране – бих ги посъветвала да избягват този район, по възможност", каза Румяна Милова от Центъра за градска мобилност.

Повечето столичани проявяват разбиране към ремонтните дейности.

Подробна информация за организацията на движението, градския транспорт и паркирането в София може да се открие в сайтовете на Столична община и Центъра за градска мобилност.

Експерти напомнят, ако от днес ще пътувате с автомобил в София, задължително да проверите предварително кои улици и булеварди за затворени. В сайта на Столична община има подробен списък, а Центърът за градска мобилност публикува в сайта си промените в градския транспорт. Информация има и на спирките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай