Заралии полудяха от радост за Купата

Заралии полудяха от радост за Купата | StandartNews.com

Стара Загора. Стара Загора буквално полудя от радост след инфарктната победа на Берое срещу Левски на финала за Купата на България.

Заралии не спаха цяла нощ, а улиците бяха пълни с хора като на Нова година. Стотици фенове, които не успяха да си купят билети проследиха 120-минутния трилър на огромна видеостена пред общината. Малко след края на мача площадът почерня от хора в очакване на победителите от Ловеч.

Момчетата на Петьо Хубчев пристигнаха малко след полунощ, посрещнати френетично от няколко хиляди души.

"Да благодарим на отбора за огромната радост, която ни донесе, и на всички вас, които го подкрепяте. Стара Загора се гордее с вас! Да живее Берое!", включи се в тона на агитката старозагорският градоначалник Живко Тодоров.

Цялото общинско ръководство и областният управител Недялко Недялков бяха на стадиона в Ловеч, но успяха да изпреварят футболистите в нощната езда и дойдоха на площада на посрещнат отбора.

С купата в ръцете щастливите победители и треньорския щаб се качиха на специално издигнатата сцени и окъпаха полуделите под тях фенове с шампанско. Дълго площадът бе огласян дълго от френетични скандирания „Бе-ро-е! Бе-ро-е" и „Купата е наша!" Нетърпеливи фенове извиха опашка и търпеливо се снимат с купата и героите на мача – Елио Мартинс, който заби два гола, и другият голмайстор – Георги Андонов.

Заря и илюминации огряха небето над града като в новогодишната нощ и на най-големите празници. За втори път след 2010-та, когато Берое спечели за пръв път националната купа, заралии изживяха своя звезден миг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай