Запорираха кметство за неплатени кюфтета

Запорираха кметство за неплатени кюфтета | StandartNews.com

Дългът по фактура е под 2000 лева, но с лихвите нараснал двойно

По искане на общински съветник от Дупница бе наложен запор на сметките на общината. По фактура от 8 ноември 2013 г. за храна за гости на хоров фестивал от общинската хазна трябвало да се платят 1950 лв. за зелева салата, скара и хапки, приготвени в ресторант "Рилски езера". Заведението е собственост на общинския съветник от местната коалиция "Обединен демократичен блок" д-р Ени Лефтеров. Хоровият фестивал бил организиран от друг местен общественик, който поръчал храната за хористите, но вместо да покрие разходите, той ги прехвърлил на общината в Дупница. След като месеци наред никой не платил за кюфтетата, от ЕТ "Милчо Лефтеров-МЕЛ-Ени Лефтеров" завели съдебно дело, което на базата на фактурата спечелили.

По силата на съдебно решение са наложени и такси и лихви, така че общата сума на задълженията на общината по този случай станала 3 732,43 лева. Така Дупница се оказа със запорирани сметки по искане на частен съдебен изпълнител Николай Славов. С тях не би могло да се оперира, докато не бъде изплатено задължението. "Текущите плащания може да се бавят, но се покриват", коментираха от администрацията, като не могат да скрият учудването си защо точно общински съветник не е имал търпение да изчака и то за такава сума.

В началото на мандата си настоящата общинска управа завари стари задължения в размер на около 13,6 млн. лв., но към момента те са стопени на 2 700 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай