Зам.-областен реши да си остане на село

Зам.-областен реши да си остане на село  | StandartNews.com

Разград. Новият-заместник областен управител на Разград обяви, че остава да си живее на село, въпреки развитието на кариерата му в областния град.

33-годишният Севгин Шукри е от квотата на ДПС, назначен бе в сряда на поста. Преди това е бил 9 години чиновник в Община Лозница, през това време със съпругата и двете си деца си живеел в село Бели Лом, всеки ден пътувал до работа по 20 км. по междуселски пътища. „Имам си градинка, пчелин, не ми се мести", призна Шукри, но допълни, че семейният съвет ще реши окончателно. И до Разград пътят е 20 км., пък шосето е част от Варна – Русе и по-бързо се стига – изчислил новият управник.

Той е вторият заместник на назначения преди месец нов губернатор Стоян Ненчев. Другият е от квотата на БСП. Иван Борисов е на 55 години, с икономическо образование, работил е на управленски длъжности в Кубрат, последно 13 години е бил секретар на читалището в родния град на Лили Иванова.

"Ресорите между двамата още не са разпределени, но това ще се случи в най-скоро време". заяви Ненчев.

Щатът за втори заместник на разградския губернатор бе разкрит преди седмица, в предишния мандат в Областна администрация Разград имаше само един заместник-областен управител, по време на тройната коалиция обаче бяха трима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай