Зам.-кмет на Сливен даде за пример Ямбол

Зам.-кмет на Сливен даде за пример Ямбол | StandartNews.com

Зам.-кмет на Сливен даде за пример работата на община Ямбол. "Пешеходната зона, която ние наричаме Ларго, не е място за продажба на сувенири, антикварни книги и други. Има си определени места за това. Вижте как е в Ямбол след като направиха новата си пешеходна зона". Това обяви пред журналисти в Сливен зам.-кметът по строителството и устройството на териториите Стефан Кондузов.

Преди няколко години бях в Солун и там на пешеходната зона няма подвижни търговски обекти, каза Кондузов. Той съобщи, че общината е проверила повече от 40 търговски обекта, които са подвижни. 32 от тях получиха актове и трябва да бъдат премахнати. Само 8 се оказаха редовни, каза зам.-кметът. Повечето търговски обекти били с изтекли договори, други не плащали наем, а трети изобщо не са регистрирани в общината.

Стефан Кондузов съобщи, че намерението на община Сливен е да остави само будките за вестници по пешеходната зона на града. Проверка на "Стандарт" установи, че общината вече е издала 28 заповеди за премахване на подвижни търговски обекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай