За предложен подкуп на граничар – 4 месеца затвор на косовар

За предложен подкуп на граничар – 4 месеца затвор на косовар   | StandartNews.com

С лишаване от свобода за 4 месеца Кюстендилски окръжен съд наказва косоваря Фатон Реджепи заради предложен подкуп на граничен полицай. Магистратите го признаха за виновен за това, че на 26 август т. год. на пътя между ГКПП-Гюешево и Кюстендил, в района на село Каменичка Скакавица, е предложил 175 евро на униформения служител, за да избегне проверка на пътуващите с него четирима чуждестранни граждани.

Наказанието следва да се изтърпи в затворническо общежитие от открит тип при първоначален „общ" режим. Времето, в което осъденият е бил с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" ще бъде приспаднато от присъдата. Отделно от това на признатият за виновен е наложена и глоба в размер на 250 лв. Даденият подкуп в размер на 175 евро се отнема в полза на държавата. Присъдата може да се обжалва или протестира пред САС в 15-дневен срок.

Четиримата пътници в управлявания от Фатон Реджепи автомобил, също косовари получиха в началото на септември присъди от по една година условно и глоба по 100 лева, след споразумение с прокуратурата. Предполагаемата връзка на задържаните с "Ислямска държава" не бе доказана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай