Взрив в кола обгори 2-годишно дете и родителите му

Взрив в кола обгори 2-годишно дете и родителите му  | StandartNews.com

Пожар и взрив от газова бутилка обгори детенце на две години и неговите родители. И тримата са настанени в Клиниката по изгаряния в Пловдив, съобщи пред "Стандарт" Тодор Данчев, кмет на сливенското село Селиминово. Екшънът се разиграва около 11:20 часа на 10ти ноември в съседното село Гавраилово, съобщиха от полицията. Пожарът възниква по време на движение на лек автомобил Опел Вектра. "Родителите успели да вземат детето и да излязат от колата. Точно тогава обаче е гръмнала газовата бутилка", каза кметът Данчев. Според него огънят е започнал от двигателя на автомобила и много бързо е стигнал багажника, където е била бутилката.

От болницата в Сливен съобщиха, че пострадалото дете има изгаряния по лицето и ръцете. В последствие то е транспортирано в Клиниката по изгаряния в Пловдив. Според полицията причина за пожара е неизправност на газовата бутилка, която е била поставена в разрез с техническите изисквания.

"Стандарт" научи, че шофьорът на колата се казва Илия, а неговата спътница и майка на детето - Сандра. "Те се занимават с бране на билки, социално слаби са", обясни още кметът на Селиминово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай