Временни смущения на електрозахранването в София

ЧЕЗ извършва основна реконструкция на подстанция „Средец"

Временни смущения на електрозахранването в София | StandartNews.com

София. До 25 септември 2013 г. „ЧЕЗ Разпределение България" извършва основна реконструкция на подстанция „Средец" в столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Проектът е на стойност 8 милиона лева и е част от дългосрочния план за модернизация на електроенергийната инфраструктура на София.

По време на строителните дейности подстанция „Средец" ще бъде на едностранно захранване, поради което за периода 15 август – 25 септември 2013 г. включително са възможни временни смущения на електрозахранването на клиентите в кварталите: "Банишора", "Гоце Делчев", "Западен парк", "Зона Б - 17", "Зона Б - 18", "Зона Б - 19", "Зона Б - 5", "Иван Вазов", "Илинден", "Красна поляна", "Красно село", "Красно село център", "Лагера", "Лозенец", "Разсадника", "Света Троица", "Сердика", "Стрелбище", "Фондови жилища", "Хиподрума", "Южен парк", "Земляне", "Крива река", Централна градска част.

„Инвестиционната програма ще донесе голяма сигурност за населението в близките години. Първата стъпка беше подмяна на кабел „Левски". Сега продължаваме с изграждане на първата напречна връзка, което ще гарантира по-голяма сигурност за енергийната система в София", заяви регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал.

"През следващите два месеца редовно обществеността ще бъде информирана за етапите по изпълнение на проекта. Елиминирали сме максимално рисковете, но малки рискове могат да се случат", каза Докладал.

"Разчитаме на търпение и толерантност от страна на софиянци", каза той.

ЧЕЗ работи в тясно сътрудничество със Столична община и се надява на разбирането и търпението на жителите на София по време на изпълнението на проекта, който ще донесе дългосрочни ползи за града.

За информация и сигнали, клиентите на ЧЕЗ може да се обаждат на тел. 070010010 или да пишете на имейл - [email protected].

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай