Войводи и банскалии затвориха пътя за Банско заради Палев

Войводи и банскалии затвориха пътя за Банско заради Палев | StandartNews.com

Банско. Близо 100 души затвориха входа към курорта Банско за 20 минути. Протестът бе срещу назначенето на областния управител на Благоевград Муса Палев от ДПС. Блокадата бе организирана от ВМРО - БНД.

Шосето е блокирано не само с жива верига, но и с бодлива тел.

„По този начин символично преграждаме пътя на Муса Палев към областната управа и му показваме, че той не е желан," заяви Ангел Джамбазки от ВМРО. 

Те обявиха, че протестите ще продължат и в района на Сандански, докато не бъде постигната целта. Сред протестиращите беше бившият кмет на Банско и член на ръководството на червено – черните Александър Краваров.

Банскалии бяха категорични, че не искат да ги управлява човек на ДПС, увериха, че вече нямат доверие на управляващите. Протестиращите бяха водени от заместник - председателя на ВМРО - БНД Ангел Джамбазки.
„Няма да допуснем валия от ДПС да е областен управител на Пиринска Македония", каза той.

„Протестите ще продължават, докато той е губернатор", заканиха се войводите. Ще бъдат блокирани последователно ГКПП - Илинден, ГКПП-Кулата, главен път Е-79 при Сандански, Симитли, Кресна и Струмяни.
Владимир Симеонов.

За да не се стига до задръствания и колони от автомобили, полицейски екипи осигуриха пропускателен режим по един от обходните маршрути в района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай