Влак прегази човек в Благоевград

Влак прегази човек в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Влакът от София e прегазил човек на входа срещу Първи корпус на ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград около 22.30 часа снощи. От удара тялото е изхвърчало в храстите, съобщава struma.com.

Първоначално не е било ясно дали жертвата е мъж или жена.

На място са пристигнали екипи на полицията, които са изчаквали транспортна полиция, за да се приближават до трупа. Според пътниците, човекът, лежал на релсите и машинистът не успял да спре.

Полицията отказва коментар, тъй като случаят е под юрисдикцията на транспортна полиция. Не се изключва и вероятността човекът паднал на релсите да е правил опит да пресече линията и да мине в квартала отсреща "Грамада".

От години този участък е изключително опасен. Хората от намиращия в близост кв. „Грамада" ежедневно пресичат релсите точно на това място. Нощно време е много опасно, тъй като участъкът е тъмен и няма никаква видимост за машинистите.

Пътник от влака съобщи, че е бил много близо до мястото и смята, че прегазеният е мъж. Машинистът твърди, че жертвата е жена.

Днес отбелязваме Международния ден за безопасно преминаване през жп прелези (ILCAD), който е организиран за първи път преди шест години от Международния съюз на железниците (UIC). 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай