Висшистка ужили с 50 бона фирма за кредити

Висшистка ужили с 50 бона фирма за кредити | StandartNews.com

Сливен. Висшистка ужили с 50 бона фирма за бързи кредити. Дамата обаче била разкрита и изправена пред Темида. Тя е с инициали С.Г.К. и бомбила фирмата, докато била в майчинство. Жената прибрала незаконно 50 850 лева в рамките на година - от август 2009 до август 2010 година.

 

Районният съд в Нова Загора отсече, че наказанието на С.Г.К. за кражбата е 2 години лишаване от свобода условно с 5-годишен гратисен период. Това означава, че ако в следващата петилетка дамата извърши ново престъпление, ще изкара в затвора и 2-те години за кражбата.

 

"Стандарт" научи, че висшистката е работила като кредитен консултант на граждански договор към известна фирма за даване на бързи кредити. Тя изпращала документите на хората, които искали между 500 и 800 лева кредит в София. След като получавала парите на одобрените, С.Г.К. обаче ги прибирала. Така тя за година сътворила около 30 измами. Вероятно част от ужилените хора са подали жалби, след като от фирмата започнали да си търсят парите. Новозагорката трябва да плати 3100 лева разноски по делото. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай