Винената партия издава Наръчник за пиене с мярка

Винената партия издава Наръчник за пиене с мярка | StandartNews.com

Благоевград. Членовете на Винената партия се хванаха здраво за работа. Те обаче не се стягат нито за избори, нито за партийна сбирка. В момента дописват нова книга, в която ще има съвети как се пие напитката на боговете, без да се напива и излага човек. Ще има и глава, в която ще се съветват винарите как се приготвя еликсира на боговете.

"Ние сме с най-голям дял за повишената консумация на вино в страната ни. Работното заглавие на новия наръчник е "От лозето до трапезата". Съвсем скоро ще го издадем и ще образоваме с него сънародниците ни", твърди шефът на уникалната организация Иван Лулейски.

Според него новата книга ще помогне в България да има по-малко пияници. "При нас място за такива хора няма. Съществуват няколко правила за пиене на вино, а и на други високоградусови напитки. Не трябва никога да пиеш сам, мезето е задължително. Ако има на масата хубава жена, това също е плюс, защото никой не иска да се напива и да се излага пред дама. Първо се пие вино, а после ракия, но при нашенците е обратно и това води до здраво опиване", разкрива тайните на умереното пийване Лулейски.

За написването на наръчника им помага писателят и краевед от Кресна Борис Сандански. От Винената партия са готови да приемат заявки за книгата и да пуснат необходимия тираж, за да има за всички желаещи.

"Опитваме се да сме полезни не само на нашите членове, но и на всички хора. Заделяме от личните си средства, за да радваме с книги и песнопойки любителите на виното. Факт е, че членската ни маса расте в всяка изминала година, вече сме почти 1000 души", твърдят "винените глави". "Но все така стоим далеч от политиката, успокояват те останалите партии, които се борят за власт."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай