Видин си взе 13-те милиона от фонд „Региони”

Видин си взе 13-те милиона от фонд „Региони” | StandartNews.com

Видин. Област Видин успя да вземе дадените и от правителството на Пламен Орешарски 13 милиона от т.н. фонд „Растеж и устойчиво развитие на регионите", съобщи областният управител Кръстьо Спасов. Те са за 14 проекта на общините. 4 от тях вече са изпълнени. Общината в Брегово подмени част от водопроводната мрежа на село Делейна и направи рехабилитация на пътя Тияновци – Делейна, с 250 000 лв. Кула благоустрои площадката на традиционния си панаир, а Белоградчик се сдоби за пръв път с малка пречиствателна станция за питейните си води. Съоръженията вече са монтирани и скоро ще бъдат пуснати в експлоатация. Приключила е реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в село Бойница. Стойността на този проект е 1 млн. лв.

До 20 дни завършва и ремонтът на читалището-паметник „Земеделец" в село Ново село. За него от предишното правителство са отпуснати 462 000 лв. Пред завършване са и 4 обекта в община Чупрене. За тях са осигурени 709 433 лв., с които се подменят водопроводи в селата Върбово, Търговище и Протопопинци и се преустройва общинска сграда за център за настаняване от семеен тип.

Община Ружинци закъсня със своя проект, но в началото на август успя да избере изпълнител и работата започна. Тя получи 1 млн. лв. за ремонт на пътя от общинския център до село Гюргич.

Общината във Видин получи половин млн. лв., с които започна ремонт на сградата на природо-математическата гимназия. Тя ще посрещне учениците на 15 септември с нова фасада, дограма и покрив. Последно договор общината във Видин подписа с дружеството „Мостстрой" – София за ремонт на надлеза по основния булевард на града „Панония". За него са предвидени 2,7 млн. лв. Работата започва през тази седмица.

Това бяха много нужни обекти, чиито ремонти са отлагани от години, допълни Кръстьо Спасов. Доволен съм, че общините успяха да организират работата по тях и да вземат парите от фонда, каза още губернаторът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай