Видин иска общинска полиция

Видин иска общинска полиция | StandartNews.com

Създаваме общинско звено за охрана, съобщи кметът на Видин Огнян Ценков пред жители на село Новоселци, които му се оплакаха от нагли крадци.

Предвидено е в общинската полиция да работят 20 души. Месечната и издръжка е 16 000 лв., което е с 10 000 лв. по-малко, отколкото са месечните разходи на местната хазна за наети охранителни фирми. Така ще осигурим спокойствие и намаляване на битовата престъпност и ще снижим разходите на общината, обясни кметът. В момента дългът и към гардовете е за стотици хиляди левове.

Общината има лиценз за самоохрана, който досега не е използван. Разработена е и система за видеонаблюдение. В няколко от селата на общината жителите и имотите им се охраняват от частна фирма срещу заплащане. Месечно местните внасят по 10 – 12 лв.за къща. Кражбите намаляха, но не свършиха, оплакват се в Новоселци.

Общинската полиция може да стане факт, ако предложенето за създаването и бъде одобрено от общинския съвет. То фигурира като точка от дневния ред на заседанието му, насрочено за 9 март. Предстои и актуализиране на бюджета за 2016 година, където такъв разход не е предвиден и гласуван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай