Великотърновци казват къде да мине "Хемус"

Великотърновци казват къде да мине "Хемус" | StandartNews.com

Велико Търново. Жителите на старата столица ще трябва сами да решат къде да минава автомагистрала „Хемус”. По предложение на кметът Даниел Панов ще бъде организирано допитване за това къде трябва да минава трасето. 

„Моето виждане е, че магистралата трябва да минава в края на Самоводене – началото на Поликраище, което е  в близост и до летище Горна Оряховица”, каза Панов.  До един месец се очаква изпълнителят на трасето да бъде избран, а строителството да започне в края на 2014 г.
Има реална възможност и скоростният четирилентов път Русе – Свиленград да минава възможно най-близо до Велико Търново, съобщи още Даниел Панов.

Към отсечката има заявен инвеститорски интерес и след година – година и половина изпълнението на пътния обект ще започне да се финансира, каза Панов. ''Всеки един инвеститор, който е идвал при мен и желае да инвестира в нашия град иска икономически параметри. Комуникативността на града е най-важното нещо, което ние притежаваме, като град в централна северна България. Магистрала Хемус и този път са едни от важните инфраструктурни проекти, които се надявам в близко бъдеще да приключат'', каза Панов.

От общината съобщиха, че през следващата седмица ще бъде обсъдена процедурата за промяна на предназначението на 75 дeкара земеделска земя в Арбанаси в паркова среда. Теренът е парк от 2004 г., но все още без статут. В подножието му има 15 дка общинска площ, която ще бъде предложена за изграждане на денонощен паркинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай