Варна е цялата снежна

Община Дългопол обяви бедствено положение

Варна е цялата снежна | StandartNews.com

Варна. Варна осъмна бяла и снежна след поледицата в неделя. Заради силния вятър има навявания в областта, има пътища затворени за движение на автомобили, а временно ограничения има по направленията Варна-Добрич, Провадия – Айтос, Аксаковска панорама - Кичево, Калиманци – Суворово. Бедствено положение обяви от неделя през нощта община Дългопол. Над 50 машини почистват републиканските пътища.

Сутрешните полети от и за София на Летище Варна са отменени. Пристанище Варна е затворено заради силния вятър. В морската столица от утринта се почистват основните булеварди и улици и кметът Иван Портних пусна съобщение във Фейсбук още в ранните часове, че всички градски автобуси пътуват по разписание. Няма достъп до село Константиново в посока Белослав, където пътят трябва да се чисти от ОПУ.

Заради силен вятър и валежи от сняг остава в сила жълтият код за Варненска област. Преди обяд в Източна България ще продължи да вали сняг. По-късно валежите ще отслабнат и постепенно ще спират. Ще бъде студено с максимални температури между минус 8 и минус 3 градус, за Варна - около минус 5 градуса. Вълнение на морето ще е 4-5 бала, а температура на морската вода ще е между 4 и 7 градуса.

Понеделник е обявен за неучебен ден за учениците във Варна. Днес предстои заседание на областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания, след което ще стане ясно дали ще бъде обявена грипна ваканция след дървената.

Съд отлага дела заради лошото време

Поради влошената зимна обстановка и лошите пътни условия на територията на Община Девня, Районен съд Девня отсрочва делата за днес, 27 януари 2014 година за друга дата с ново призоваване. Утре ще се знае дали делата, насрочени за 28 януари 2014 година, се отлагат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай