Ваня Кастрева: Намерете себе си и носете нещо от любимия си учител

Ваня Кастрева: Намерете себе си и носете нещо от любимия си учител | StandartNews.com

По пътя на живота пренесете нещо от любимия си учител в себе си. Понякога не усещате как копирате част от него – поведение, отношение, послания. Обичта към добрия преподавател е непреходна, вашето вдъхновение е причина учителите да не могат да остареят. С тези думи се обърна към гимназистите на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов" в Благоевград зам.-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева. Тя пожела на учениците добрите им учители да им бъдат и добри приятели в живота. Да не губят връзката помежду си. Даде пример със себе си – радва се на всяка среща с бивши свои ученици. Но най-важното е, че те не я подминават.

„Значи съм оставила нещо в тях и ще продължа да живея чрез тях. Инициативата ни „Любим учител" иска точно това. Вие сами решавате кой е любимият ви преподавател, този, който ще остави трайна следа в паметта ви години след завършването ви. Целта ни е да се представи по най-интересния и актуален начин Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри. Да бъдат привлечени и мотивирани учителите на избраното поприще в училището. Затова е много важна обратната връзка – нагласите и очакванията на учениците какви преподаватели искат да виждат в класната стая", каза още Ваня Кастрева.

Зам.-министърът пожела още на младите хора да намерят себе си, а това, което желаят, да го постигнат и да не щадят усилия. Да бъдат вдъхновени и удовлетворени и да имат много щастливи мигове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай