Вандали потрошиха лампи за 8500 лева

Вандали потрошиха лампи за 8500 лева | StandartNews.com

Благоевград. Неизвестни хулигани са разбили част от осветителните тела в градската градина в центъра на Благоевград. Набезите на вандалите не секват, само преди броени дни бяха изпотрошени всички обществени тоалетни.

Този път са нанесени щети за няколко хиляди левове. При проверка на общински служители е констатирано, че са унищожени 10 стълба и са счупени 36 глобуси. Един глобус за осветление възлиза на 100 лв. заедно с монтажа и доставката, а закупуването и монтирането на един стълб е над 500 лв. Общият размер на щетата е за над 8500 лева. Това не е първата вандалска проява в зеления кът на центъра. През септември миналата година бяха изгорени две от пейките в градската градина, а трета беше потрошена. На служителите от общинското дружество „Биострой" ежедневно се налага да връщат по местата си пейки, след като вечер биват разместени.

Община Благоевград призовава всички жители и гости на града към отговорно поведение спрямо общинското имущество, закупено и изградено със средства на данъкоплатците. Всеки, който забележи безчинство на хулигани или опит за унищожаване на общинска собственост, нека сигнализира на органите на реда или на „горещия телефон" на общината - 073/ 88 44 34, апелират от кметството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай