В Стара Загора отваря обновено тържище

В Стара Загора отваря обновено тържище | StandartNews.com

Стара Загора. Обновеният централен пазар за земеделска продукция в областния град съвсем скоро ще отвори врати. Реконструкцията на тържището, бе извършена за първи път у нас по инициативата „JESSICA" и струва 2,7 млн. лв, припомнят общината. Красивото съоръжение, на което вече предричат бъдеще и като туристическа атракция, ще бъде открито до дни.

Общо 220-те маси от стария пазар бяха свити до 133, но с почти двойно по-голям размер. За наем месечно търговците вече ще плащат 52 лева за 1 кв. м търговска площ. Във вторник търговските маси се били разпределени чрез жребий между 179-търговци, подали заявления в общинския отдел „Стопанска политика". Срокът на договора за наем е 1 година, а разходите за комунални услуги (ток, вода и газ) ще се заплащат от наемателите, разпределени между тях.

В четвъртък тази седмица, на редовното си заседание, общинският съвет на Стара Загора ще гласува нова Наредба за пазарите на територията на общината.Тя ше регламентира равноправни условия за всички наематели, лоялна конкуренция между тях, оптимална организация на търговската дейност, както и защита правата на потребителите.

Проектът бе приоритетен за кмета Живко Тодоров и екипа му, припомнят от общинския пресцентър. Още по време на предизборната си кампания той е добил негативни впечатления от неприветливия вид на тържището, лошите условия на работа и ниското качество на обслужване и обещал пълното му обновление в най-кратки срокове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай