В Родопите честваха Деня на Европа

В Родопите честваха Деня на Европа  | StandartNews.com

Кърджали тържествено отбелязва 71 години от края на Втората световна война и победата над хитлерофашизма. Пред паметната плоча на загиналите родопчани при боевете на Драва и унгарската пуста в центъра на града се събраха ветерани от войните, представители на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса и Български антифашистки съюз, много граждани.

С фанфари и поклонение пред паметта на загиналите за Родината започва тържеството и в Крумовград. Деца и възрастни се поклониха пред паметната плоча на подпоручик Емил Колев, загинал на фронта в Унгария. Четиримата живи ветерани от Отечествената война в Крумовград получиха парични награди от по сто лева от кмета на общината Себихан Мехмед. Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман се срещна лично с тримата ветерани от войната Мустафа Косев, Юсуф Деликов и Исмаил Хасанов.

На територията на община Ардино също почетоха Дена на победата и Деня на Европа. Припомнено бе, че 47-ми Ардински пехотен полк се включва във втората фаза войната на територията на Унгария и Австрия. Жертвите от редиците на Ардинския полк са 174, а ранени са 360 фронтоваци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай