В Монтана осигуриха жилища за 50 деца без семейство

В Монтана осигуриха жилища за 50 деца без семейство | StandartNews.com

Монтана. 50 деца без семейство ще заживеят от 2014 година в нови жилища в Монтана. Общината построи 3 и отдели един апартамент от своя фонд за тях. Новите 3 жилища имат обща площ от 600 кв. м, а апартаментът - от 105. И четирите са обзаведени модерно и имат всичко необходимо за живот, близък до семейната среда.

Осигуряването на жилищата е станало по проект на общината „Привлекателни и топли социални заведения". Средствата са осигурени чрез оперативната програма „Регионално развитие". Стойността им е 2, 1 млн. лв. Приносът на общината е 170 000 лв.

В трите новоизградени жилища ще живеят по 14 деца до 18 години, а в апартамента – 8 младежи, навършили пълнолетие. Ще бъдат настанени деца с умствени или физически увреждания, които досега са живели в социални домове. В новите жилища ще работят 37 души. Проектът предвижда те да преминат през специално обучение, за да се грижат за децата професионално и качествено.

Преди ден кметът на Монтана Златко Живков обяви края на проекта в строителната му част. Следва продължението му с назначаване на персонала и приемане на децата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай