В Кърджали теглиха жребий за номера на бюлетината за изборите

В Кърджали теглиха жребий за номера на бюлетината за изборите | StandartNews.com

В присъствието на кандидати за кметове, лидери на политически партии и коалиции, представители на Инициативни комитети в ОИК Кърджали бе теглен жребият за номера на бюлетината, с която ще се явят участниците в предстоящия вот на 25 октомври. На вота ДПС ще бъде с номер 4, ГЕРБ - 23, БСП – 22 , АБВ – 6 , Реформаторския блок – 21. Само тези пет партии и коалиции издигат кандидат - кметове в Кърджали.

Досегашният градоначалник Хасан Азис от ДПС ще се бори с областния управител Илия Илиев от ГЕРБ. За доверието на кърджалийци ще се състезават също лидерът на БСП Георги Кючуков. Директорът на Регионалния исторически музей Даниела Коджаманова е издигната от АБВ, за кметския стол се е кандидатирал и Радослав Милев от Реформаторския блок. Общо 173 са кандидатите за общински съветници за 41- местния парламент.Това означава, че за едно място ще се състезават 4 души. Пълни листи имат само от ДПС и ГЕРБ. Във всички 94 населени места в общината са регистрирани кандидати за кметове. Техният брой е 165. Най- много номинации 94 имат от ДПС, ГЕРБ – 44, БСП- 8, РБ- 3. В 13 села Инициативни комитети издигат независими кандидати за кметове на кметства.

Общият брой на гласоподавателите по избирателни списъци за местния вот в община Кърджали са 63 339. На референдума имат право да гласуват 99 246 избиратели, съобщи председателката на ОИК Кърджали Даниела Петрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай