Уволниха училищен директор по куриер

Учители в Рибново на протест заради своя колега

Уволниха училищен директор по куриер | StandartNews.com

Благоевград. Поредният училищен директор в Неврокопския край бе уволнен дисциплинарно, макар и с помощта на куриерска фирма. В сряда директорът на СОУ „Йордан Йовков" в гърменското село Рибново Манчо Джуркин получил по куриер заповедта за уволнението си. „Мотивите за отстраняването ми са смешни. Жертва съм на ново политическо уволнение, Шефът на РИО е маша в ръцете на ДПС, каквото му кажат, това прави. Не се чувствам виновен, това е разправа с другомислещите", заяви Джуркин. Прегрешенията са му, че е позволил да се изпитват ученици в столовата, че на ученически картон няма снимка, че е записал ученици на индивидуална форма през декември, а не през септември.

 

„Столовата я ползваме като класна стая. Този, които няма снимка на картона, не си е получил дипломата. Записал съм през декември ученици, за да не пропуснат януарската сесия", обясни уволненият училищен директор. Той ще обжалва заповедта за отстраняването му от поста в съда.

 

Почти всички учители подкрепиха отстранения директор и в четвъртък отказаха да провеждат часове. 38 от общо 48 педагози останаха в учителската стая в знак на протест срещу поредното политическо уволнение. А децата се разотидоха. „Няма да водим часове, докато не върнат директора на поста му. Не може без мотиви, а само под политически натиск да се разправят с кадърни и можещи хора. Нищо чудно и нас да уволнят заради позицията ни", сподели началният учител Недим Таламанов.

 

През декември миналата година директорът на Основно училище „Христо Ботев" в гърменското село Долно Дряново Асим Адемов също бе уволнен дисциплинарно. Основен мотив за отстраняването му от поста са финансови злоупотреби, за които може да бъде предаден и на прокурор. Проверка на дейността му установи, че директорът е получил неправомерно 370,55 лева за 8 месеца, като едновременно е бил в командировка да Благоевград и е преподавал в училището. Адемов също бе категоричен, че уволнението му е политическа поръчка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай