Учителите в Павликени с таблети в час

Учителите в Павликени с таблети в час | StandartNews.com

Велико Търново. 6500 ученици тръгнаха на училище в старата столица в понеделник. Първокласниците са със 100 повече спрямо миналата година и наброяват 650.

Специален подарък от кмета инж. Даниел Панов в първия учебен ден получиха всички първолаци и техните класни ръководители. Те бяха изненадани с богато илюстрованата книжка "Пътешествията на първокласника", която включва интересна информация за славната история и настоящето на Велико Търново. Към изданието има и специално послание от градоначалника. Тържествата на четири училище уважи в празничния ден Даниел Панов. Той присъства на откриването на новата учебна година в ОУ "Св. Патриарх Евтимий", ОУ "Димитър Благоев", Американски колеж "Аркус" и Хуманитарна гимназия.

"Днес е вълнуващ миг за всички ученици, за всички преподаватели, за всички родители. Днес е вълнуващ миг и за вас, преподаватели, които давате всичко, за да може нашите великотърновски деца да имат най-доброто в сферата на образованието. Благодаря ви и поклон за това, което правите", каза Панов в ОУ "Св. Патриарх Евтимий". Таблети за всички учители от началния курс на ОУ „Св. Климент Охридски" подариха кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов и издателство „Анубис".

Подаръкът по случай началото на учебната година получиха 12 педагози от випуските между 1-ви и 4-ти клас в основното училище. Три са паралелките с първокласници в това училище. Ключ към знанието даде на учениците си директорът Минка Ангелова. Тя символично отвори за тях вратите на храма на образованието в Павликени и пожела на дбър час на учениците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай