Ученици в Кърджали се запознаха с оператори от тел. 112

Ученици в Кърджали се запознаха с оператори от тел. 112 | StandartNews.com

Кърджали. В европейския ден на телефон 112 ученици от ПГЧE "Христо Ботев" в Кърджали се срещнаха с оператори от спешната линия. По идея на Европейската асоциация на спешните номера в Брюксел, тази година празникът се провежда под мотото „Запознай се със своя оператор 112". Децата имаха възможност да разговарят с оператори. С тях беседваха и представители на службите за спешно реагиране. Целта бе да се подпомогне изграждането на адекватен модел на поведение при извънредни ситуации. В срещата и демонстрациите участваха представители на ЦСМП, оператори от Център 112, инспектор от РС „Пожарна безопасност и защита на населението" и представител на РОИ Кърджали.

 

В Районен център 112 Кърджали през 2013 г. са приети 1 123 168 повиквания, регистрирани са 384 607 сигнали на граждани, от които 246 194 са изпратени за реакция до службите за спешно реагиране.

 

Център 112 в Кърджали е един от шестте в страната заедно с тези в градовете София, Варна, Русе, Бургас и Монтана. Над 70% от операторите са с висше образование, 47 души владеят един от международните езици, 10 оператори могат да обслужват търсещите помощ на два езика, което е гаранция за повишаване качеството на работа на служителите. За последните години постъпващите фалшиви сигнали са изключително малко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай