Ученик с изгаряния от ток след селфи върху трафопост

Ученик с изгаряния от ток след селфи върху трафопост | StandartNews.com

Селфи върху трафопост изпрати в болница деветокласник от Айтос. Ученикът от СОУ "Христо Ботев" решил да се снима върху трафопоста без да прецени, че играта може да завърши фатално. Той и още неколцина момчета се качили върху бетонната плоча на съоръжението и започнали да се гонят.

В един момент 15-годишният младеж седнал върху покрива на трафопоста и краката му се опрели в жиците на електропровода. Последвал токов удар с волтова дъга и тийнейджърът изпаднал в безсъзнание. Когато видели какво се случва, съучениците му веднага потърсили помощ. На място са пристигнали полиция, пожарникари и линейка. Пострадалото момче е откарано в отделението по неврохирургия в бургаската болница. Детето вече е в съзнание, но е получило обгаряне на стъпалата и трябва да остане за лечение още няколко дни, казаха от болницата. Инцидентът е станал около 23 часа на 9 април край айтоското село Тополица.

Децата били на екскурзия с класния си ръководител и отседнали в близката хижа край селото. Късно вечерта неколцина момчета решили да се разходят в гората и така стигнали до трафопоста.

Според медиците от МБАЛ-Бургас няма опасност за живота на пострадалия ученик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай