Убиецът Хуриет избягал в Германия през Дунав-мост

Убиецът Хуриет избягал в Германия през Дунав-мост | StandartNews.com

Българските власти по най-безобразен начин допуснали да избяга от правосъдието и убиецът на плевенските студенти Хуриет Сюлейманов. Това стана ясно на започналия задочно процес в Ловеч. 31-годишният Сюлейманов на 5 май миналата година, шофирайки „БМВ" бясно и без книжка на пътя край Луковит с челен удар причини смъртта на Цветелина Таслакова, Владислав Горанов и Николай Менков, които бяха на 20 години.

На делото се разбра, че още на 17 юни м. г. на Хуриет Сюлейманов с прокурорско постановление му е наложена ограничителна заповед да не напуска пределите на страната. Информация била разпратена по гранично-пропускателните пунктове. Въпреки това той безпрепятствено отпътувал за Германия с джип „Фолксваген Туарег" през Дунав-мост.

Точното му местонахождение не е известно. Това показва разследване на полицията. На 10 март в ловешкия съд е получено писмо от дирекцията в Разград. От него се разбира, че Сюлейманов бил засечен и да се придвижва из Германия с брат си. Преди да избяга на 17 декември, той лично получил призовката и препис от обвинителния акт. На първото заседание на 10 януари не се яви и бе обявен за общодържавно издирване, след като преди това бе пуснат под домашен арест.

Случващото се напълно потвърди предупрежденията на родителите на жертвите при гледането на мярката за неотклонение.
Бягството даде основание на прокуратурата да поиска да се даде ход на делото. Очаквано наетият преди това адвокат се отказа да защитава изчезналия, а съдът му назначи служебен защитник. Денят не стигна да бъдат чути всички свидетели. Разпитите ще продължат допълнително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай