Цар Калоян остана без кмет

Цар Калоян остана без кмет | StandartNews.com

Разград. Разградската община Цар Калоян остана без кмет, след като общинските съветници не можаха да изберат временно изпълняващ длъжността градоначалник.

Гласуването за временен кмет се наложи заради избора на титуляра Ахмед Ахмедов за народен представител. След като бившият вече кмет положи клетва като депутат от ПГ на ДПС в 43-то НС, колегите му в Цар Калоян направиха опит да изберат негов заместник, който според закона ще ръководи общината в оставащото по-малко от година време до следващите редовни местни избори.

Единствената кандидатура за приемник на Ахмедов бе тази на неговия заместник Дауд Аляоглу. Номинацията обаче не събра мнозинство. Тайното гласуване показа, че предложението, направено от бившия кмет се подкрепя от шестима съветници, докато трима са против, а четирима са се въздържали.

Опитът да се избере временен кмет ще бъде повторен в петък, съобщи пхредседателят на общинския съвет в града Рефан Делимустафа. Той обясни, че кандидатурата на Аляаглу ще бъде издигната отново, но е възможно да бъдат има и алтернативни предложения.

В 13-членния местен парламент на Цар Калоян няма ясно изразено мнозинство. ДПС, което доминира, разполага с 6 съветници, 3 са от коалицията ЕНП, в която членува и партията на Каясим Дал, 2 са социалисти, а ГЕРБ и Синята коалиция имат по един представител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай