Цачева засади първата от стоте рози в "Алеята на Цвети" в Плевен

Цачева засади първата от стоте рози в "Алеята на Цвети" в Плевен | StandartNews.com

Плевен. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева засади първата от 100 рози в „Алеята на Цвети" в Плевен. Розите трябва да напомнят за трагичния инцидент на 5 май 2014 г., когато в тежката автомобилна катастрофа край град Луковит загинаха Владислав Горанов, Николай Менков и Цветелина Таслакова. На инициативата присъстваха и народният представител Владислав Николов, кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, областният управител Ралица Добрева и общински съветници.

"Това е поредната инициатива в подкрепа на родителите на загиналите деца. ГЕРБ закупи тези рози и се ангажира с оформянето на тази алея, която ще напомня всеки ден за тези прекрасни деца. Когато разцъфтят тези рози с аромата и цветовете си ще ни карат да усещаме тези млади хора отново близо нас", каза Цецка Цачева и подчерта колко важна е превенцията. По думите й е нелепо млади хора да се отиват по този недопустим начин. "Ще продължаваме да оказваме подкрепа на опечалени родители, както те го правят с инициативи, с дарителски акции. Знаете, че закупихме специални легла за болницата", припомни Цачева. Според нея е дълг на обществото като цяло да не допуска подобни инциденти, а когато все пак те са се случили хората не трябва да забравят за загиналите.

Цецка Цачева заяви, че е оптимист по отношение на намаляване на подобни произшествия на пътя. Първите реакции на правителството доказват това. "Отново се върнаха нарочните камери по пътищата. Те имат един дисциплиниращ ефект. Преди всичко трябва да се наблегне на превенцията, защото след като нещата са се случили колкото и справедливо да е възмездието спрямо нарушителите, то няма да върне човешкия живот. Затова усилията ни са насочени към превенцията. Длъжни сме и съм оптимист, че това ще се случи", каза още председателят на Народното събрание.

Веднага след засаждането на розите тя се срещна с опечалените родители и за пореден път декларира своята и тази на ГЕРБ готовност за подкрепа. Цецка Цачева подчерта, че средствата от продажбата на розите "Цветелина Романтика" в чужбина ще бъдат връщани в България в помощ на пострадали при ПТП и превенция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай