Труд и творчество в „Работилницата на Баба Марта”

Труд и творчество в „Работилницата на Баба Марта” | StandartNews.com

С песни и голям ентусиазъм на десетки деца бе открита „Работилница на Баба Марта" в понеделник във фоайето на община Благоевград. Деца от Обединен детски комплекс споделиха своите знания с публиката за изработката на мартениците, за символите, които носи тя и за това къде трябва да бъде поставена, когато се види първият щъркел.

За поредна година в сградата на кметството хлапета от детски градини, учебни заведения, Обединен детски комплекс и Център по изкуствата ще творят мартеници под ръководството на преподаватели. С „добре дошли" ги посрещна директорът на дирекция „Хуманитарни дейности" Христина Шопова.

„Сигурна съм, че децата на Благоевград отново ще сътворят най- хубавите мартеници, защото ние имаме най- талантливите деца", каза тя. Малчуганите и техните учителки благодариха на общинското ръководство за гостоприемството. Усещане за настъпващата пролет във фоайето на кметството носят не само детският смях, пролетните песни и мартениците, но и детският кът с красива украса - зелени поляни, дървета, щъркели. Заниманията на децата ще се провеждат през цялата седмица по определен график.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай