Трима загинаха в катастрофа, кола блъсна линейката с ранени

Трима загинаха в катастрофа, кола блъсна линейката с ранени | StandartNews.com

Трима души загинаха във верижна катастрофа в Плевен на отбивката за Русе край село Гривица. Други петима са тежко ранени. Линейката, която натовари пострадали при инцидента, пък бе блъсната на кръстовище в града непосредствено до болницата. Спешният екип също бе настанен в реанимацията.

Мелето стана на виадукта преди табелата на влизане в града около 14 ч. Един от хората в колите издъхнал на място, а другите двама на път за болницата.

В сблъсъка се помляха две леки коли и един микробус. Два от автомобилите са със софийска регистрация, един – с плевенска. Наложи се пожарникари да режат ламарините им, за да вадят телата.

Линейка с включена сирена, извозаваща пострадал от произшествието, била засечена от друга кола на връщане на кръстовището на булевардите „Христо Ботев" и „Георги Кочев". Тежко е пострадал шофьорът, за когото има опасност за живота. Той е със счупен череп.

Лекарката е с фрактура на двата крака и счупена ръка. Микробусът, участвал в катастрофата, бил управляван от военен. Разследването е поето от военнната прокуратура .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай