Трезви дървосекачи бръмчат с резачки на турнир в Разлог

Трезви дървосекачи бръмчат с резачки на турнир в Разлог | StandartNews.com

Разлог. Атрактивно състезание за дървосекачи се проведе в Разлог, а в надпреварата се включиха 13 мъжаги Разлог, Банско, Добринище, Шумен, Сандански и Якоруда.

Състезанието на трябваше да продължи и през уикенда, но малкият брой на участниците ограничи събитието в рамките само на петъчния ден.

Всеки от тях показа своите умения в три дисциплини - подготовка на моторен трион, прецизно рязане и комбинирано рязане.

При първата задача състезателите трябваше да разглобят капака, който държи шината, да я обърнат заедно с веригата и пак да съберат моторния трион. Най-добро време - 42 секунди, дадоха Исмаил Еручки и Христо Дамянов.

При прецизното рязане, където е поставен дървен труп върху дъска, покрита с трици, от който се отрязва шайба, без да се нарани дъската, най-бързи с време от 12 секунди финишираха Любомир Панев и Асен Пенгьов.

В третата дисциплина - комбинирано рязане, Иван Янчовичин остана без конкуренция. Той успя да изреже две шайби за 10 секунди с еднакъв размер. Краен победител стана занимаващият се с дърводобив Асен Пенгьов от Добринище. Той получи чисто нов моторен трион „Stihl". Второто и трето място заеха Исмаил Еручки и Байрам Абгьов от Якоруда. Подгласниците на победителя получиха предпазно облекло, каска с предпазен шлем и антифони.

Участниците трябваше да са над 21 години, да подпишат декларация, че поемат отговорността и разбират риска, да преминат тест по безопасност и компетентност с инструктор, както и да бъдат трезви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай