Трагедия в Средна гора взе една жертва

Трагедия в Средна гора взе една жертва | StandartNews.com

Пловдив. Мъж загина, а други двама са настанени в болница, след пътен инцидент в подножието на хижа "Фенера" в Средна гора, съобщиха от Областната дирекция на МВР Пловдив. За произшествието е било съобщено в събота около 14,20 часа на тел. 112. Трима мъже от село Климент са предприели планинско изкачване с автомобил „Исузу" с десен волан. Поради стръмния терен, водачът изгубил контрол, колата се преобърнала няколко пъти и паднала в пропаст, дълбока над 200 метра.

Повече от два часа и половина след сигнала дошла помощта за пострадалите в Средна гора. Хижарят на "Фенера" твърди, че ако хеликоптерът, който откарал пострадалите, е бил пристигнал по-рано, загиналият е можело да бъде спасен. Палавейски оказал помощ на едното от тях, което имало разкъсна рана на ръката и направил всичко възможно да спре изтичането на кръвта. Напътствия какво точно да стори му давал лекарският екип, който през това време пътувал с високопроходим автомобил на пожарникарите в Карлово към мястото на инцидента.

Военният хеликоптер е излетял от авиобаза Крумово в 16.10 часа, за да извърши медицинска евакуация на тежко ранените мъже. Малко след това живота си загубва Пеньо Петров. Мъжът е починал от рани по главата и фрактура на черепа. Той е на 39 години, семеен, оставя сираче 3 годишно дете. Работел е в противопожарното звено на ВМЗ Сопот в цеха в Иганово.

31-годишният Марин е с фрактура на ръката и жестока прорезна рана. Най-леко е пострадал шофьорът на джипа. 23-годишния Христо Стефанов е без сериозни рани.

Освен служители на ВСС, в спасяването са участвали и хора на карловската пожарна. С аварийно-спасителен автомобил трима огнеборци взели от болницата в Карлово лекар и медицинска сестра и ги качили на мястото на инцидента, каза шефът на пожарната главен инспектор Атанас Николов.

В момента на мястото на трагедията е началникът на РУП Хисар Иван Иванов, разследването е поето от него и полицейското управление на курортния град. Той е отказал да коментира дали шофьорът е употребил алкохол. Води се разследване, всичко ще бъде оповестено след като приключи, каза Иванов. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай