Товарен „Мерцедес" блъсна пешеходка в Кърджали

Товарен „Мерцедес" блъсна пешеходка в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. 75-годишна пешеходка е била блъсната тази сутрин около 10 часа в Кърджали, съобщиха от ОД на МВР Кърджали. При движение с несъобразена скорост товарен „Мерцедес" с водач С.Ю./40/ ударил жената, докато пресичала в района на автогара „21 век".

Пострадалата е била транспортирана в кърджалийската болница със счупвания на крака и ръката. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Дежурна оперативна група от РУП-Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство.

По разказа на очевидци товарният „Мерцедес" се движил от жп гарата в посока Момчилград. Той бил спрял и изчаквал да преминат пешеходците. В този момент жената, идваща от магазин „ Кауфланд" и „Билла"тръгнала да пресича платното, но тъй като кабината на „Мерцедес"-а е на високо, шофьорът не я забелязал и тя останала под колата.

Минути след инцидента на мястото на произшествието е пристигнала линейка, която е откарала пострадалата в болницата. Свидетели на инцидента коментираха, че органите на реда са действали светкавично и веднага са отцепили района на инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай